Onze troeven:

  • Wij komen voor
    kleine & grote werken
  • Efficient & flexibel
  • Eerlijke prijs

Chape en tegelwerken

De perfecte ondergrond voor iedere soort vloerbekleding

Een egale en duurzame dekvloer in uw woning? Jady Services levert kwaliteit in chapewerken. Onze chapewerkers staan garant voor een perfecte ondergrond voor iedere soort vloerbedekking.

Chape, dekvloer, ondervloer

Een chape wordt ook wel dekvloer of ondervloer genoemd. We hebben het dan over de cementlaag waarop de uiteindelijke vloerbedekking wordt geplaatst. Chape wordt gemaakt van rijnzand, cement, water en eventueel nog andere additieven. Onze chapes worden manueel aangemaakt en manueel afgepolierd, om een perfecte ondergrond te vormen voor de plaatsing van uw vloerbedekking.

Soorten chape

Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor zowel parket, tegels als tapijt.
Hechtende chape:

  • Deze dekvloer wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht.
  • Niet-hechtende chape: Deze dekvloer hecht nergens aan de ondergrond. Voor het plaatsen van een niet-hechtende chape wordt een scheidingslaag aangebracht, bijvoorbeeld een polyethyleenfolie, zodat bijvoorbeeld parketvloeren worden beschermd tegen opstijgend vocht.
  • Chape als uitvullaag: Wanneer de ondergrond voor de plaatsing van een niet-hechtende chape of vloerverwarmingselementen niet glad is, lossen wij dit op met het plaatsen van een chape als uitvullaag.
  • Hellende chape: Wordt vooral gebruikt om het water van platte daken of terrassen goed te laten wegvloeien. Op de hellende chape wordt de uiteindelijke afwerking van het dak of terras aangebracht.

Droogtijden chape

De droogtijden van een chape zijn iets om rekening mee te houden. Gemiddeld kunt u na 5-7 dagen voorzichtig over de chape lopen. Pas na minimaal 28 dagen is de chape genoeg gedroogd voor plaatsing van de vloerbekleding. Door het toevoegen van hulpstoffen aan de chape kunnen deze droogtijden worden verkort naar 14-16 dagen, 8-10 dagen of zelfs 2-4 dagen.

Professionele tegelwerken

Een chape vormt de basis van de afwerking van uw vloer. Deze moet natuurlijk goed zijn. Kies daarom voor een betrouwbare en vakkundige chapewerker, Jady Services. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen.

Wanneer u kiest voor een afwerking van uw vloer met tegels, verzorgt Jady Services bovendien graag een professionele uitvoering van uw tegelwerken.

terug naar boven